Een wereldreis voor wereldkinderen Round Table Tour 2004
Start
1. Waarom op reis?
2. Wie zijn wij?
3. Wat is de route
Dagboek
Fotoalbum
4. Sponsoren
5. Boek en media

3. Landen die we tijdens deze wereldreis voor kinderprojecten hebben doorkruist


Onze reis voerde ons eerst naar China en Binnen-MongoliŽ. Vanaf de Gobiwoestijn zijn we door het midden van China naar Leshan gereden en vanaf daar dwars door Tibet. Mede door het risico van hoogteziekte hebben we het daar rustig aangedaan en heerlijk genoten van deze bijzondere cultuur en de overweldigende bergen. Daarna zijn we vanaf Lhasa en de Mount Everest naar Nepal gereisd, waar in Kathmandu de mensen van het eerste traject zijn uitgevlogen.

In Nepal heeft bij 9 van de 12 teams wisselingen in de 'bemanning' plaatsgevonden. Na afscheid van de China-gangers zijn we verder gereden om in Nepal drie kinderprojecten te bezoeken. Na Nepal volgde India, met haar kleurrijke mensen en eeuwenoude cultuur en natuurlijk de klamme warmte van de moesson!  In India hebben we vele scholen bezocht die met geld van de Round Table Tour gebouwd of gerenoveerd zijn. Van het Noorden tot het Oosten en het tropische Zuiden zijn we naar Mumbay gereden waar de gezinnen die dit deel van de reis meereden weer terug vlogen naar Nederland. Vanuit Mumbay zijn de auto's verscheept naar Dubai. De teams die ingeschreven hebben voor het derde traject zijn ingevlogen op Dubai.


Na de drukte van AziŽ was het tijd voor de schoonheid van het Midden-Oosten. We hebben in Dubai de nieuwe deelnemers begroet en zijn met elkaar door de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jemen, Saoedie-ArabiŽ (onder politiebegeleiding vanwege aanslagen), JordaniŽ en SyriŽ naar het zuiden van Turkije gereden. Dit deel van de reis is vandaag de dag niet meer te maken. Niet alleen is het veel gevaarlijker geworden voor westerlingen, maar ook zijn er veel mooie steden en plaatsen verloren gegaan door het oorlogsgeweld.

In het laatste deel van de reis hebben we ons laten verrassen door de schoonheid van Turkije. In Adana vlogen de laatste deelnemers in en namen we afscheid van twee deelnemers die hun auto door de zandvlakten van het Midden Oosten hebben gereden. Dwars door Turkije zijn we naar Istanbul gereden en vervolgens via Bulgarije naar Roemenie. Daar hebben we nog twee kinderprojecten bezocht en genoten van de prachtige natuur bij de Donaudelta en de eeuwenoude dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

Na bijna zes maanden rijden kwamen 8 van de 12 Land Rovers op 30 oktober 2004 over de eindstreep in Austerlitz. (4 teams waren al om uiteenlopende redenen genoodzaakt om eerder naar huis terug te keren.) Met elkaar hebben we bijna Ä400.000,- aan sponsorgeld opgehaald en heel veel kinderen een kans op een betere toekomst kunnen geven.

We zijn enorm trots op dit prachtige resultaat van deze wereldreis voor wereldkinderen!

Dagboek en reisverslagen
Een samenvatting van de hoogtepunten van onze reis vindt u op de dagboekpagina. Hierop staan ook de komische columns van Arnold Pilon, een wereldreiziger die deze reis met ons is meegereden in het inmiddels, binnen de RTT, beroemde team 13.